Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از «مرکز ملی پیشگیری از ایدز ایران» کاندوم‌ها به شکل پیچیده شده به صورت حلقه در بسته‌بندی فویلی یا پلاستیکی و یکبار مصرف به بازار عرضه می‌شوند. کاندوم‌های معمول موجود در بازار از جنس لاتکس هستند.

کاندوم برای رفتارهای جنسی ایمن یک ابزار اصلی شناخته می‌شود. این وسیله هر دو شریک جنسی را در طی هر گونه رفتار جنسیِ مهبلی، مقعدی و دهانی محافظت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خصوصاً در بسیاری از موارد که افراد ابتلای شریک جنسی خود را به بیماری‌هایی مانند هپاتیت سی و بی یا در مواردی آلودگی به ویروس ایدز، محتمل می‌دانند یا بی‌بند و باری جنسی شریک جنسی خود را بعید نمی‌دانند. نمونه بارز آن همسران سوء‌مصرف‌کنندگان مواد یا بعضاً همسران زندانیان هستند. رعایت نکات کامل رفتارهای ایمن جنسی علی الخصوص استفاده مستمر و بی وقفه از کاندوم‌های لاتکس در تمام ارتباطات جنسی نفوذی برای آنان مؤکداً توصیه می‌شود.

کاندوم  در عین حال مانع از بارداری شده و مانع از دخول اسپرم به داخل مهبل می‌شود. از هر ۱۰۰ زنی که همسرشان از کاندوم استفاده می‌کنند، حدود ۱۴ نفر از آنان در پایان یک سال پس از مصرف غیردقیق کاندوم و ۲ نفر از مصرف‌کنندگان دقیق و منظم کاندوم باردار می‌شوند.

تاثیر  کاندوم لاتکس در برابر محافظت در برابر بیماری‌ها کاندوم‌های لاتکس می‌توانند باعث ممانعت از ابتلا به بسیاری از بیماری‌های منتقل‌شونده از راه جنسی ‌شوند، لاتکس یکی از انواع پلاستیک است که به دلیل دارا بودن ضخامت استاندارد و نفوذ ناپذیری مانع از تبادل مایعات بدن در طی انواع ارتباطات جنسی نفوذی می‌شود.

۱- کاندوم‌های لاتکس در مقابل بیماری‌های زیر نقش محافظتی دارد:

● حساسیت به مایع جنسی مردانه                    ● عفونت‌های التهابی لگن

● سوزاک                                                        ● کلامیدیا

● سیفلیس                                                        ● شانکروئید

ویروس اکتسابی کمبود ایمنی (ایدز) یا اچ‌آی‌وی

۲- کاندوم‌های لاتکس تا حدی می‌توانند در موارد زیر نقش حفاظتی داشته باشند:

● عامل تب‌خال ناحیه تناسلی یا ویروس هرپس سیمپلکس (HSV)                      ● عامل زگیل ناحیه تناسلی ، ویروس پاپیلوم انسانی (HPV)

● هپاتیت‌ بی و سی

لازم به تاکید این نکته است که این خواص حفاظتی کاندوم ویژه کاندوم لاتکس است چون امکان عبور ویروس‌هایی مانند هپاتیت‌ بی و ویروس ایدز از منافذ کاندوم‌های غیرلاتکس وجود دارد.

نکات کلیدی درباره کاندوم

- کاندوم به عنوان موثرترین ابزار فیزیکی کاهنده خطر انتقال ویروس ایدز شناخته شده است.

- کارآیی کاندوم به عنوان پیشگیری کننده از بارداری در صورت استفاده صحیح از آن زیاد است.

- کاندوم‌های لاتکس می‌توانند  باعث ممانعت از ابتلا به بسیاری از بیماری‌های منتقل‌شونده از راه جنسی ‌شوند.

- کاندوم‌های لاتکس تا حدی می‌توانند درانتقال برخی از بیماری مقاربتی نقش حفاظتی داشته باشند.

- کارایی کاندوم مطلق نیست.

آشنایی با رفتارهای جنسی پرخطر از لحاظ انتقال ویروس ایدز نکته بهداشتی: کاستن از خطر سرایت ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) آشنایی با عفونت آمیزشی کلامیدیا کد خبر 467614 برچسب‌ها ویروس ایدز (HIV) بیماری - ایدز سلامت جنسی بهداشت جنسی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ویروس ایدز HIV بیماری ایدز سلامت جنسی بهداشت جنسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۹۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان

به گزارش صدای ایران از ایرنا، پرفشاری خون به معنای بالا بودن میزان فشاری است که بر اثر برخورد خون به دیواره‌ی سرخرگ‌ها ایجاد می‌شود. سرخرگ‌ها، رگ‌هایی هستند که خون را از قلب به تمام اعضای بدن می‌رسانند.

میزان فشار خون، با دو عدد مشخص می‌شود. فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) نشان دهنده‌ی فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام انقباض قلب است و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) نشان دهنده‌ی فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام آزاد شدن عضلات قلب (بین هر ضربان قلب) است.

بالا رفتن فشار خون سبب سکته و مرگ در افراد می‌شود و به همین دلیل از آن به عنوان قاتل خاموش یاد می‌شود.

دکتر مریم طاهرخانی متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره گفت: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند.

به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا - توده بدنی (BMI) بالاتر از ۲۵ -یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلا به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذا‌های سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسید‌های چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است.

طاهرخانی، تصریح کرد: مشکل اصلی برای کنترل فشارخون، عدم پذیرش بیماران است؛ با وجود پیشرفت‌های بسیار در حوزه درمان، اغلب بیماران یا داروهایشان را مرتب مصرف نمی‌کنند، یا تصور می‌کنند پرفشاری خون قابل درمان است و با کاهش فشار ناشی از درمان، بلافاصله دارو را قطع می‌کنند، این آگاهی باید به بیمار داده شود که فشارخون یک بیماری قابل کنترل است، نه قابل درمان؛ این کنترل هم به روش دارو درمانی انجام می‌شود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: توصیه انجمن جهانی فشار خون بر پیروی از یک راهبرد دارویی یکسان در تمام کشور‌ها با طیف‌های مختلف اقتصادی و بهداشتی است، البته ما در کشور ملزم به استفاده از این الگوریتم نیستیم و استفاده از دارو‌های ترکیبی با مصرف یک بار در روز با کارایی موثر، از اولویت‌های تجویزی است که نمونه‌های داخلی آن هم تولید شده‌اند.

دیگر خبرها

  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • آشنایی بانوان مهابادی با شیوه‌های جدید طبخ آبزیان