Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -


اطلاعاتي کامل درباره قرص هاي پيشگيري از بارداري (ال.دي و....)
قرص هاي «ال .دي» و «اچ . دي »
يكي از روشهاي مطمئن در پيشگيري از بارداري، مصرف قرص‌هاي خوراكي تركيبي است، كه به دو شكل ال .دي، و اچ.دي در بسته هاي 21 عددي در دسترس عموم مي باشد. مقدار هورمونهاي استروژن و پروژسترون قرص هاي اچ .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دي بيشتر از قرص هاي ال .دي است.

مزاياي مصرف قرص هاي پيشگيري از بارداري «ال .دي» و «اچ . دي »
-كاهش ميزان بيماريهاي التهابي لگن
-كاهش ميزان كيست خوش خيم و سرطان تخمدان
-كاهش ميزان غدد خوش خيم پستان
-كاهش ميزان خونريزي قاعدگي و در نتيجه جلوگيري از كم‌خوني و رفع قاعدگي دردناك
-پيشگيري از حاملگي خارج از رحم

طريقه مصرف قرص هاي پيشگيري از بارداري
هر بسته حاوي 21 قرص مي باشد. اولين قرص را از روز پنجم قاعدگي آغاز نماييد. در صورت اتمام خونريزي و يا ادامه خونريزي، در هر دو حال روزانه يك قرص مصرف كنيد، تا بسته قرص تمام شود. بهتر است قرص را پس از شام و پيش از خواب ميل نماييد تا عوارض گوارشي ايجاد نكند.پس از اتمام بسته قرص، هفت روز كامل قرص نخوريد و در روز هشتم بسته بعدي را بدون توجه به روز شروع قاعدگي آغاز نماييد. چنانچه تا هفت روز قاعدگي رخ نداد، به مركز بهداشتي – درماني يا پزشك مراجعه كنيد.

در صورت فراموش كردن مصرف قرص ضد بارداري
چنانچه يك شب مصرف قرص ضد بارداري را فراموش كرديد، تا نوبت مصرف قرص بعدي به محض ياد آوردن، يك قرص ميل كنيد.چنانچه دو شب پشت سر هم مصرف قرص را فراموش كرديد، در دو شب بعدي، هر شب به جاي يك قرص دو قرص ميل كنيد و تا آخر بسته مجدداً هر شب يك قرص مصرف نماييد و علاوه بر آن، همزمان از روش پيشگيري ديگري مثل كاندوم استفاده كنيد.
چنانچه سه شب يا بيشتر مصرف قرص پيشگيري از بارداري را فراموش كرديد، از مصرف بقيه قرص ها خودداري نموده، تا شروع قاعدگي از روش ديگري استفاده كنيد. سپس از روز پنجم قاعدگي بسته جديد را آغاز كنيد.



نكات مهم :
-اثر قرص پيشگيري از بارداري يك هفته پس از شروع اولين بسته قرص ظاهر مي شود. در صورت انجام نزديكي در اين فاصله، بايد علاوه بر مصرف قرص از روش ديگري، مثل كاندوم، استفاده كرد.
- قرص ها ي ضد بارداري را بصورت نا پيوسته، مثلاً يكماه در ميان يا دو ماه در ميان مصرف نكنيد .

در موارد زير همزمان با مصرف قرص احتمال حاملگي وجود دارد :
-ابتلا به اسهال و استفراغ شديد.
-مصرف داروهاي ضد سل و يا ضد تشنج.
-مصرف آنتي بيوتيكهايي،‌مثل آمپي سيلين و تتراساسكلين.
در هر يك از موارد فوق همزمان با مصرف قرص بايد از يك روش پيشگيري ديگر، مثل كاندوم، استفاده كرد.

قرص هاي پيشگيري از بارداري براي چه افرادي مناسب تر است ؟
-خانم هايي كه خواهان يك روش مطمئن قابل برگشت پيشگيري از بارداري هستند .
-خانم هايي كه قاعدگي منظم و دردناك دارند .
-خانم هايي كه در سال هاي اول ازدواج به سر مي برند .

موارد منع مصرف قرص هاي پيشگيري از بارداري
* حاملگي يا احتمال آن
* سرطان پستان
* خونريزي هاي نا شناخته رحمي
* بيماريهاي قلبي – عروقي
* اختلالات خوني
* افزايش چربيهاي خون
* بيماري هاي كبدي و كيسه صفرا
* فشار خون
* سردرد هاي ميگرني
* بيماريهاي قند
* صرع
* افسردگي شديد
* خانم هاي سيگاري چاق بالاي35 سال سن كه بيش از پنج نخ سيگار در روز مصرف مي كنند، بهتر است از روش ديگري استفاده كنند.

نکات مهم در مصرف قرص ضد بارداري:
وجود لکه بيني همزمان با مصرف مرتب قرص، به مدت 2 تا 3 ماه اهميتي ندارد. در صورت تداوم بيشتر بايد به پزشک مراجعه کرد.
علائمي مانند تهوع، استفراغ و سردرد همراه با مصرف قرص به تدريج پس از 2 تا 3 ماه برطرف مي شود. براي پيشگيري از اين عارضه بهتر است قرصها را پس از شام و قبل ازخواب مصرف کرد.( در صورت تداوم علائم تهوع و استفراغ مي توان همراه با قرصهاي پيشگيري، از قرصهاي ويتامين ( ب - B6 ) به مدت محدود استفاده کرد.)

در مدتي که قرص مصرف مي شود، حجم خون قاعدگي به نسبت قبل از مصرف، کاهش مي يابد که در صورت کم شدن بيش از حد و لکه بيني يک در ميان و يا قطع کامل، بايد به پزشک مراجعه کرد.
براي مصرف قرص LD محدوديت سني وجود ندارد و مي توان آن را تا سن 45 سالگي و حتي بيشتر تحت نظارت و کنترل ادامه داد. ليکن در مواردي نظير فشار خون کنترل نشده و مصرف سيگار و غيره توصيه مي شود که مصرف قرص به سن کمتر از 35 سال محدود گردد و در سنين بالاتر افراد بايد پس از مشاوره از روشهاي ديگري استفاده کنند.

قرص هاي ضد بارداري تري فازيك (سه مرحله اي )
يكي از روشهاي موثر و قابل برگشت پيشگيري از بارداري، مصرف قرص هاي خوراكي تري‌فازيك مي باشد. اين قرص ها به دليل داشتن مقادير متفاوتي هورمون داراي سه رنگ متفاوت مي باشند و بايستي از نقطه شروع به طور مرتب مصرف گردند.

مزاياي قرص هاي تري فازيك :
-جلوگيري از حاملگي خارج از رحم
-كاهش كيست خوش خيم تخمدان
-كاهش ميزان سرطان تخم دان
-كاهش ميزان غدد خوش خيم پستان
-كاهش خونريزي قاعدگي
-جلوگيري از كم خوني
- رفع قاعدگي درد ناك
-كاهش ميزان بيماريهاي التهابي لگن

طريقه مصرف قرص هاي تري فازيك:
بسته هاي قرص تري فازيك داراي 21 عدد قرص مي باشد. بايد مصرف اين قرص ها را تحت نظر ماما يا پزشك شروع نمود و از مصرف خود سرانهء آنها پرهيز نمود. اولين قرص را از اولين روز قاعدگي آغاز كنيد و روزانه يك قرص تا 21 روز ميل نماييد. پس از پايان بسته قرص، هفت روز كامل قرص نخوريد. در روز هشتم، بسته بعدي قرص را بدون توجه به روز شروع قاعدگي آغاز نماييد و چنانچه تا هفت روز خونريزي قاعدگي رخ نداد، به مركز بهداشتي يا پزشك مراجعه نماييد.

در صورت فراموش كردن مصرف قرص ضد بارداري:
چنانچه پيش از12 ساعت از زمان هميشگي، خوردن قرص را به ياد آوريد، بلافاصله يك قرص مصرف كنيد.
چنانچه بعد از ‍12ساعت به ياد آورديد كه يك قرص ضد بارداري يا بيشتر را فراموش كرده ايد، مصرف بقيه قرص ها را ادامه داده و قرص هاي فراموش شده رامصرف نكنيد . در عوض به منظور پيشگري از بارداري نا خواسته حتماً به طور همزمان با مصرف بقيه قرص ها از روش ديگري، مثل كاندوم، استفاده كنيد.

نكات مهم :
-اثر اين قرص ها در پيشگيري از حاملگي يك هفته پس از شروع اولين بسته قرص ظاهر مي شود و چنانچه در اين فاصله نزديكي صورت گيرد، علاوه بر مصرف قرص از يك روش پيش گيري ديگر، مثل كاندوم، استفاده كنيد.
- قرص ها ي ضد بارداري را به صورت نا پيوسته – مثلاً، يك ماه در ميان يا دو ماه در ميان مصرف نکنيد.

توجه كنيد كه در موارد زير احتمال حاملگي همزمان با مصرف قرص ها افزايش مي يابد و بايستي از روش ديگري همزمان با مصرف قرص ها استفاده كرد :
-مصرف نا مرتب قرص ها
-ابتلا به اسهال و استفراغ شديد
-مصرف آنتي بيو تيك ها – مثل آمپي سلين، تتراسايكلين
-مصرف داروهاي ضد سل و ضد تشنج



قرص هاي تک هورموني ( دوران شير دهي )
يكي از روشهاي مناسب جهت پيشگيري از بارداري در مادران شيرده قرص هاي لاينسترنول مي باشد، كه ترجيحاً بهتر است در شش ماه اول پس از زايمان مصرف شوند، به اين شرط كه شير خوار به جز شير مادر از هيچ نوع نوشيدني يا غذاي ديگري (حتي آب ) استفاده نكند. بايد دانست كه مصرف قرص شيردهي (لاينسترنول ) ترشح شير را كاهش نمي دهد.

طريقه مصرف :
هر بسته قرص شير دهي حاوي 28 عدد قرص مي باشد كه شروع آن از 45 روز پس از زايمان يا نخستين روز قاعدگي است. چنانچه بيش از 42 روز از زايمان گذشته، ولي قاعدگي شروع نشده باشد، بايد از حامله نبودن مادر اطمينان حاصل كرد.

روزانه در ساعت معين (مثلاً، ساعت 10 صبح ) يك قرص ميل نماييد. پس از پايان يك بسته، بلافاصله در روز بعد مصرف اولين قرص از بسته جديد را آغاز كنيد. در طول مدت مصرف قرص ها ممكن است قاعدگي قطع شده يا لكه بيني وجود داشته باشد، كه بايستي بدون توجه به اين حالت، قرص ها را همچنان در ساعتي معين ميل نمود. در صورت شروع خونريزي قاعدگي نيز بايد مصرف قرص ها را ادامه داد.

در صورت فراموش كردن مصرف قرص:
چنانچه كمتر از سه ساعت از زمان هميشگي مصرف قرص گذشته باشد، در همان لحظه به خاطر آوردن، قرص فراموش شده را مصرف كرده و سپس قرص هاي بعدي را در همان زمان هميشگي ميل نماييد.
چنانچه بيش از سه ساعت از زمان هميشگي مصرف قرص گذشته باشد، در همان لحظه به خاطر آوردن، قرص فراموش شده را مصرف كرده و سپس قرص هاي بعدي را در همان زمان هميشگي ميل نماييد. به علاوه، دو روز نزديكي نداشته باشيد و يا جهت اطمينان در اين دو روز از كاندوم استفاده كنيد.

نكات مهم:
در موارد زير همزمان با مصرف قرص شيردهي احتمال حاملگي وجود دارد :
-ابتلا به اسهال و استفراغ
-مصرف آنتي بيوتيكها
-مصرف داروهاي ضد تشنج
-مصرف مسكن ها
در هر يك از موارد فوق،هممزمان با مصرف قرص هاي شيردهي بايد از يك روش پيشگيري ديگر، مثل كاندوم، استفاده كرد .

موارد منع مصرف قرص هاي دوران شيردهي :
- حاملگي
-بيماري شديد کبدي يا سابقه بيماري کبدي ( در صورتي که نتايج آزمايشات کبدي به وضعيت طبيعي برنگشته باشد . )
-سرطان پستان و کليه سرطانهاي وابسته به هورمون
-خونريزي رحمي با علت ناشناخته
-سابقه حاملگي خارج از رحم



منبع: irib.ir



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۱۹۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده

آفتاب‌‌نیوز :

محققان سیستم بهداشتی کوه سینا، در مطالعه پیشگامی، اهمیت گونه‌های فعال اکسیژن در حفظ عملکرد سلول‌های بنیادی و جلوگیری از التهاب در حین ترمیم زخم، را بررسی کرده اند. یافته‌های پژوهشگران، می‌تواند بینش بیشتری را درباره پیشگیری و درمان بیماری‌های التهابی روده (IBD) ارائه دهد.

گونه‌های فعال اکسیژن، مواد شیمیایی بسیار واکنش پذیری هستند که از اکسیژن تشکیل شده اند. ترشح گونه‌های فعال اکسیژن در روده برای حفظ عملکرد سلول‌های بنیادی و ترمیم زخم ضروری است. با این حال، می‌تواند اثرات التهابی نیز ایجاد کند.

تیم تحقیقاتی، عوامل کلیدی که باعث ایجاد تغییرات غیرطبیعی سلول‌های بنیادی می‌شوند را یافته اند که نقش مهمی از گونه‌های فعال اکسیژن در حفظ روده‌های سالم را نشان می‌دهد.

دانشمندان گفته اند: واضح است که تنظیم اکسیژن و گونه‌های فعال اکسیژن نقش مهمی در بیماری‌های مزمن، و به طور خاص IBD ایفا می‌کنند. این مطالعه پیشرفت بزرگی را در تعریف نقش کلیدی گونه‌های اکسیژن در حفظ یک سد مخاطی سالم برای IBD ارائه می‌دهد.

تیم تحقیقاتی نقش گونه‌های فعال اکسیژن و NOX۱، پروتئین مورد استفاده برای تولید این مواد شیمیایی، را مورد مطالعه قرار دادند. به گزارش سیناپرس، پژوهشگران، مقدار گونه‌های فعال اکسیژن را اندازه گیری کرده و مشخصات بیان ژن سلول‌های سد روده را از موش‌ها و انسان‌های مبتلا به کولیت اولسراتیو، یکی از زیرگروه‌های IBD، تجزیه و تحلیل کردند.

 سلول‌های سد کننده روده، سطح روده را می‌پوشانند و به هضم غذا، جذب مواد مغذی و جلوگیری از هجوم باکتری‌های روده کمک می‌کنند. محققان، داده‌های بیان ژن را در بافت‌های ملتهب و غیر ملتهب روده بزرگ مقایسه کردند.

دانشمندان دریافتند:ترکیبی از NOX۱، از دست دادن عملکرد -که منجر به کاهش گونه‌های فعال اکسیژن می‌شود، به علاوه وجود ماده‌ای به نام TNF که باعث التهاب می‌شود، منجر به افزایش غیرطبیعی سلول‌های میکروفولد می‌شود. سلول‌های میکروفولد، که به عنوان سلول‌های M نیز شناخته می‌شوند، برای تنظیم پاسخ ایمنی روده بسیار مهم هستند.

تیم تحقیقاتی، این افزایش غیرطبیعی در تعداد سلول‌های M را در نتیجه از دست دادن گونه‌های فعال اکسیژن در سلول‌های بنیادی یافتند. به گزارش سیناپرس، این افزایش در سلول‌های M اپیتلیال باعث افزایش جذب سلول‌های ایمنی در موش‌ها می‌شود. محققان توانستند با درمان سلول‌های روده به کمک گونه‌های فعال اکسیژن، نقص اولیه به دنبال از دست رفتن این گونه‌های اکسیژن در طول التهاب، را معکوس کنند.

پژوهشگران اظهار داشته اند: اکسیژن فعال، که توسط سلول‌های بنیادی آزاد می‌شود، برای حفظ یک روده سالم از طریق حفظ تعادل مناسب انواع سلول‌های سد روده، حیاتی است.

یافته‌های تحقیقاتی، در مجله Gut منتشر شده اند.

منبع: سیناپرس

دیگر خبرها

  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • آب‌ بسته بندی چه مزیت هایی دارد
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • از ساخت و ساز ساختمان ناایمن در کرمانشاه جلوگیری شد
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • آماده‌باش گروه های خدمت رسان شهرداری برای رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • آماده‌باش گرو های رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان برای رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • آماده‌باش گرو های پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان تا اتمام رفع آب‌گرفتگی‌ها