Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@08:07:21 GMT

کاندوم از اين بيماري جنسي پيشگيري نمي کند

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۵۲۵۲۷

خبرگزاري آريا -
کاندوم از اين بيماري جنسي پيشگيري نمي کند
يک اورولوژيست با بيان اينکه استفاده از کاندوم از ابتلا به بيماري زگيل تناسلي جلوگيري نمي‌کند، گفت: «افراد نبايد دلخوش به رابطه جنسي حفاظت شده باشند چراکه اين بيماري با استفاده از کاندوم قابل پيشگيري نيست.»
دکتر صفري‌نژاد در اين‌باره اظهار داشت: «زگيل تناسلي بيماري آميزشي بسيار مسري است که عامل آن يعني ويروس HPV، باعث بيش از 90 درصد سرطان‌هاي دهانه رحم در خانم‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين ويروس بيش از صد نوع دارد و به 3 دسته کم‌خطر، با خطر متوسط و پرخطر تقسيم مي‌شود بنابراين افراد بايد حداکثر سعي را کنند که به اين ويروس مبتلا نشود چون درماني ندارد و ممکن است تا آخر عمر داخل خون باقي بماند.»

وي با بيان اينکه گاهي ممکن است خانمي که قبلاً هيچوقت و هيچ نوع تماس جنسي نداشته به اين بيماري مبتلا شود، گفت: «ويروس زگيل تناسلي با تماس پوستي قابل انتقال است، بنابراين عدم وجود نزديکي واژينال دليل بر ابتلا نشدن به اين ويروس نيست. برخي تصور مي‌کنند که اين بيماري فقط با نزديکي منتقل مي‌شود درحالي که هر نوع تماس مخاطي باعث انتقال اين ويروس خواهد شد.»

اين استاد دانشگاه در ادامه گفت: «درصورتي که خانمي هيچ نوع تماس جلدي و مخاطي از نوع جنسي نداشته باشد، جاي بسي اميدواري است چراکه مهم‌ترين عامل سرطان دهانه رحم و عامل بسياري ديگر از سرطان‌هاي ناحيه تناسلي و سر و گردن وارد بدن وي نشده است. در اين صورت حتماً بايد واکسن زگيل تناسلي را بزند چراکه عامل حدود 90 درصد موارد زگيل تناسلي 4 نوع ويروس تيپ 6، 11، 16 و 18 هستند. واکسن زگيل تناسلي از ابتلا به اين 4 نوع جلوگيري مي‌کند، ولي اگر شريک جنسي نوع ديگري را داشته باشد واکسن از ابتلا به آن‌ها جلوگيري نخواهد کرد.»

رييس علمي انجمن سلامت خانواده با بيان اينکه نبود زگيل در ناحيه تناسلي دليل عدم وجود اين بيماري نيست، اظهار داشت: «تنها حدود 50 درصد اين بيماران دچار زگيل در ناحيه تناسلي هستند و در ضمن بسياري از ضايعات را با چشم معمولي نمي‌توان ديد. هر نوع تغيير رنگ در ناحيه تناسلي مي‌تواند جاي کرايو يا ليزر قبلي ضايعات زگيل تناسلي باشد.»
صفري‌نژاد با ذکر اين نکته که اگر مخاط دهان با منطقه آلوده در تماس باشد ويروس به راحتي وارد بدن و باعث ايجاد زگيل تناسلي و زگيل در اطراف لب و داخل حفره دهان مي‌شود، گفت: «در علم پزشکي سرطان‌هاي سر و گردن جزو سرطان‌هاي نادر به شمار مي‌رود ولي در يک دهه گذشته به دليل شيوع زياد اين بيماري بر ميزان سرطان‌هاي سر و گردن نيز افزوده شده است.»

وي در پايان با بيان اينکه اين ويروس از طريق حوله، استخر، حمام، قاشق، ليوان، لباس زير و... منتقل نمي‌شود و ادعاي افرادي که ابتلاي خود را به موارد فوق نسبت مي‌دهند صحت ندارد، گفت: «با انجام يک آزمايش بسيار حساس مي‌توان نوع ويروس مؤثر در ابتلا به اين بيماري را تشخيص داد. البته آزمايشگاهي که اين آزمايش را انجام مي‌دهد بايد تجهيزات مورد نياز را داشته باشد.»
منبع : salamaneh.com

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۲۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟

ایتنا - محققان دانشگاه ملی سنگاپور موفق شدند مکانیسمی را شناسایی کنند که ممکن است توضیح دهد چرا یک رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
ارتباط بین تغذیه ضعیف و بیماری هایی مانند چاقی، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ از قبل ثابت شده بود، اما آنچه رژیم غذایی را به سرطان مرتبط می کند، تا حد زیادی ناشناخته مانده بود.

در این تحقیق جدید که نتایج آن در مجله Cell منتشر شده، محققان دریافتند که ماده ای به نام متیل گلیوکسال، که از تجزیه گلوکز برای آزادسازی انرژی تولید می شود، می تواند ژن هایی را که از سرطان محافظت می کنند، مهار کند.

آنها می گویند که یک رژیم غذایی نامناسب منجر به تولید سطوح بالاتری از متیل گلیوکسال می شود که این امر احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

متیل گلیوکسال یک مولکول کوچک واکنش پذیر است که می تواند عملکرد سلولی را مختل کند. این مطالعه نشان می دهد که اگر بیش از حد تولید شود، می تواند به DNA آسیب برساند.

رژیم های غذایی سرشار از مواد غذایی ناسالم فرآوری شده، گوشت قرمز، قندهای اضافه شده و غلات تصفیه شده، ممکن است به دلیل اختلال متابولیسم در بدن منجر به افزایش سطح متیل گلیوکسال شود. این امر خطر ابتلا به چاقی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت و سرطان را افزایش می دهد.

از طرف دیگر، یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از فیبر و سبزیجات تولید متیل گلیوکسال را کاهش می دهد و به سلامت متابولیسم، میکروبیوم و سلامت کلی بدن کمک می کند.

محققان می گویند رژیم مدیترانه‌ای می‌تواند سطوح متیل گلیوکسال را پایین نگه دارد.

این یافته ها حاکی از آن است که انتخاب‌های غذایی سالم و اجتناب از مصرف بیش از حد مواد غذایی فرآوری‌شده، گوشت قرمز و شکر می تواند از طریق کاهش تولید متیل گلیوکسال، خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

محققان امیدوارند این کشف بتواند به درک بهتر ارتباط بین رژیم غذایی و سرطان کمک کند و زمینه را برای راهکارهای پیشگیرانه جدید در آینده فراهم آورد.

دیگر خبرها

  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟